מאמרים
המדריך המלא לקניית אוטובוס
פורסם: 11/05/2019 מאת: צוות האתר
השיח הציבורי הנפוץ מסביב לרכישת כלי רכב, נכון גם במקרים בהם בוחרים לקנות אוטובוסים, ואולי אפילו במיוחד, כיוון שקניית אוטובוס על ידי חברת הסעות או אדם פרטי היא משימה מאתגרת שטומנת בחובה הוצאת סכום כסף נכבד. בטרם קניית אוטובוס, חשוב לשים לב למספר נקודות על מנת לבצע את הקנייה המוצלחת והטובה ביותר. לפניכם המדריך המלא לפני ביצוע קניית אוטובוס.
לקנות אוטובוס או רכב פרטי זה אותו הדבר?
התשובה לשאלה זו היא – גם כן וגם לא. מצד אחד – כלי רכב הוא כלי רכב. חשוב לבחון את המצב הטכני והמכאני שלו, לוודא שהוא מתאים למטרות והצרכים וכמובן שכדאי להגדיר מראש מה התקציב שמעמידים לטובת הרכישה. תמיד כדאי להיות בעל נכונות ויכולת לנהל משא ומתן או לבצע סקר שוק יסודי ומעמיק ככל האפשר.
מטרות הנסיעה
ישנם כיום אינספור סוגים של הסעות – תלמידים, תחבורה ציבורית, טיולי יוקרה של תיירים או מטיילים, נסיעות באזורים שדורשים רכבי הסעות משוריינים או ממוגנים, הסעות עובדים ועוד. חשוב לשים לב לכך, כי אופי הנסיעה ישפיע על הבחירה של האוטובוס. רכב ממוגן יתאים פחות כרכב לתחבורה ציבורית, ואילו הסעות תלמידים לא יתבצעו באוטובוס יוקרתי. חשוב להגדיר כמה מקומות יידרשו באוטובוס והאם התכנון עבורו הוא לנסיעות קצרות, ארוכות או שילוב של שני אלה.
אוטובוס חדש או יד שנייה?
בדומה לעולם הרכבים הפרטיים, גם בתחום של רכבי הסעות יש שוק יד שנייה פורה ופעיל. היתרון הגדול של קניית אוטובוס משומש הוא המחיר הזול. החיסרון – לא תמיד אפשר לדעת או להבין לעומק את המצב המכאני של האוטובוס וייתכנו הפתעות לא נעימות לאחר הרכישה, כאלה שיידרשו הוצאות נוספות. בנוסף לכך – המגוון של אוטובוסים למכירה יד שנייה יהיה בהכרח מצומצם הרבה יותר מזה של האוטובוסים החדשים, שמתוכם אפשר יהיה לבחור מתוך מבחר רחב ומגוון.
מה צריך לבדוק באוטובוס ששוקלים לקנות?
בדומה לבחינה מעמיקה של מצב הרכב הפרטי שמעוניינים לקנות – כך גם בעת התלבטות בנוגע לאוטובוס. חשוב לבחון את המצב החיצוני שלו (פחחות), מצב המנוע ומערכות ההנעה, מה מצבם של הצמיגים, האם האוטובוס היה מעורב אי פעם בתאונת דרכים, מה ההיסטוריה התעבורתית שלו והאם יש בו נזילות כלשהן. חשוב לבדוק שמערכת מיזוג האוויר פועלת באופן תקין בכל מקום באוטובוס וכך גם מערכת הכריזה, חיבורי המגבים והאורות וכמובן המערכות שמאפשרות את פתיחת וסגירה הדלתות. על פי אופי הנסיעות הצפוי, כדאי לבחון את נפח חלל האחסון של תא המטען. מומלץ לשאול את המוכר האם המחיר שהוא דורש עבור האוטובוס כולל צמיג נוסף או כל תוספת אחרת.
לסיכום – לבחור את האוטובוס הנכון!
אז כן, קנייה של אוטובוס דומה במידה מסוימת לקנייה של כלי רכב פרטי. חשוב מאוד להכיר את עולם ההסעות או להיות מלווים במי שבקיא בתחום הזה ויוכל לייעץ ולסייע. הרבה מתהליך המכירה מתבסס על משא ומתן בין המוכר לקונה ובסופו של דבר שני הצדדים אמורים להגיע אל עמק השווה ולבצע את המכירה במחיר שמתאים לשניהם. מומלץ לגשת לביצוע קניית האוטובוס לאחר מחקר מעמיק ולאחר שעניתם על הסעיפים המפורטים במדריך הזה ונוגעים לתקציב, למטרות ולמצב האוטובוס.